It's all about the money

6. sep, 2016

President Donald Trump is niet alleen succesvol en welvarend , maar ook vele keren failliet gegaan. In totaal wel zo’n 13 keer. In dit artikel benoemen we een paar van zijn faillissementen en geven we uitleg. Want kan een slechte zakenman wel als president leiden?

 1. Trump Airlines: Donald Trump sloot in 1988 een lening af van maar liefst 245 miljoen dollar. Dit allemaal om een paar vliegtuigjes en vliegroutes te kunnen kopen. Deze vliegtuigen zouden tussen Boston, New York en Washington D.C. moeten vliegen. Trump plakt zijn naam op de vliegtuigen, maar na twee jaar komt er geen kip in zijn vliegtuigen en gaat zijn Airlines failliet.

 2. Trump Beverages: Trump had al zijn eigen watermerk gemaakt waar hij wonderbaarlijk genoeg ook nog wat aan verdiende. Hij zou er maar liefst 280,000 dollar aan verdient hebben. Trump Ice zou zogenaamd ‘ Het puurste en natuurlijkste water van de hele wereld bevatten’. Dit mag dan niet compleet een slechte business zijn geweest, maar zijn andere drankjes hebben het niet eens tot op de markt gehaald.

 3. Trumps Travel Site: In 2006 lanceerde Trump zijn eigen reissite genaamd ’’ GoTrump.com’’ ,hoe kan het ook anders? Deze site bood precies hetzelfde aan als andere sites , maar Trump plakt alweer zijn gezicht erop en bied zijn favoriete vakantieplekjes aan.

 4. Trump University: In 2005 stichtte Trump zijn eigen universiteit op. Deze universiteit biedt helaas geen officiële diploma, maar je mag wel 35,000 dollar schoolgeld betalen. Ook bleek je daar niks te leren want er werd alleen maar ingespeeld om de angst van de consumenten in moeilijke economische periodes. De universiteit werd daarna aangeklaagd door zijn eigen studenten en werd bestempeld als een illegale opleidingsinstituut.

 5. Trumps ‘The New Jersey Generals’: Trump kon niet een NFL team kopen, dus daagde hij het NFL team uit met het kortstondig opgerichte United States Football League. Trump zou niet alleen het team kapot gemaakt hebben, maar ook de hele league.